Projekt ulazi u završnu godinu realizacije

Projekt “Unapređenje kontinentalnog turizma turističkom valorizacijom povijesno-kulturne baštine Grada Ludbrega” čija je središnja aktivnost uređenje “Arheološkog parka Iovia-Ludbreg” ulazi u svoju završnu godinu realizacije.

– Pri kraju su građevinsko-obrtnički radovi na objektu, nakon čega slijedi unutarnje uređenje. Počinju radovi na uređenju šetnice uz rijeku Bednju i Zanatskog trga, razvijaju se softveri koji će cijelu priču popratiti s tehnološkog aspekta. Uređen je hotel Crnković čime su povećani smještajni kapaciteti. Na proljeće 2020.g. počinju i radovi na uređenju pročelja Crkve svetog Trojstva i cinktora, a partneri iz Udruge LAG rade na obuci lokalnog stanovništva i mobilizaciji malih i srednjih poduzetnika da se uključe u razvoj i proizvodnju proizvoda i suvenira kroz čiji će se plasman na tržište generirati dodatni prihodi. Iako smo u završnoj fazi provođenja projekta, imamo još dosta aktivnosti za provesti tako da je pred nama još puno posla, ali vjerujemo da ćemo sve uspješno privesti kraju do listopada 2020.godine,kada službeno projekt završava – kaže Erina Stančin, voditeljica projekta.

Konačni rezultati projekta koji se očekuju su revitalizirana kulturna dobra koja će biti stavljena u turističku funkciju, osmišljeni novi proizvodi i suveniri, razvijena nova turistička ponuda, povećani smještajni kapaciteti i povećan broj posjetitelja što će sve, u konačnici, dovesti i do povećanja broja zaposlenih u turističkom sektoru. – Vjerujemo da će sve benefite ovog projekta prepoznati i osjetiti i građani pa ih stoga različitim promotivnim aktivnostima obavještavamo, upoznajemo i uključujemo u projekt. Da bi bilo koji projekt bio u potpunosti uspješan,osim dobre pripreme i realizacije, važno je da se njegovi rezultati i ciljevi pozitivno odraze i na kvalitetu života građana – zaključuje Stančin.