Tiskan drugi promotivni letak

U sklopu projekta Unaprjeđenje kontinentalnog turizma turističkom valorizacijom povijesno-kulturne baštine Grada Ludbrega tiskan je drugi promotivni letak  koji donosi informacije o projektu. Druga serija letaka izašla je u 3000 primjeraka.

Unaprjeđenje postojeće kulturne baštine u Gradu Ludbregu te osmišljavanje nove turističke ponude putem integriranog projekta i popratnih marketinških aktivnosti, osigurava turistima i posjetiteljima novo iskustvo doživljaja Ludbrega. Upravo tome će pridonijeti projekt “Unapređenje kontinentalnog turizma turističkom valorizacijom povijesno-kulturne baštine grada Ludbrega”.

U sklopu projekta Ludbreg će u svom središtu imati uređeni arheološki park “Iovia Ludbreg”. U tijeku su radovi na uređenju lokaliteta “Vrt Somođi” i izgradnji objekta u kojem će biti smještena zbirka koja prikazuje povijest Ludbrega od prapovijesti do suvremenog doba.

U skoroj budućnosti park “Iovia Ludbreg” postat će centar ludbreških turističkih i kulturnih događanja, a moći će primiti oko 150 posjetitelja.

Zahvaljujući projektu , uređen je i Hotel Crnković koji će uskoro brojnim posjetiteljima ponuditi vrhunski smještaj u jednoj od 15 novouređenih soba, kao i vrhunski gastronomski doživljaj. Uređenjem hotelskog objekta i depadansi povećan je smještajni kapacitet i podignuta razina kvalitete.

Započeli su radovi na uređenju šetnice uz rijeku Bednju ukupne dužine 1300 metara. Šetnica je namijenjena za rekreaciju i organizaciju slobodnog vremena, kao i pružanje informacija vezanih uz turističke atrakcije i povijest Grada.

Tu je i budući Zanatski trg – mjesto na kojem će posjetitelji i turisti moći naučiti nešto o zanatima koji su bili prisutni u rimskom razdoblju.

Na župnoj Crkvi sv. Trojstva u Ludbregu provest će se mjere i radovi radi zaštite i očuvanja kulturnog dobra. Obnovom fasade i cinktora, cijela će Crkva dobiti novi vizualni identitet kojim će privlačiti još više posjetitelja.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Ludbrega.