Virtualni interaktivan sadržaj unutar muzejskog postava

Nakon provedenog postupka jednostavne nabave unutar komponente 2 Infrastrukturni radovi izgradnje „Kuće Somođi“ i uređenja muzejskog postava te uređenje arheološkog nalazišta „Vrt Somođi“ za uslugu nabave i razvoja softvera za stalni postav zbirke IOVIA , kao cjenovno najpovoljniji odabran je izvršitelj Arbi d.o.o..

Direktor Arbi d.o.o. g. Damir Špikić i gradonačelnik Grada Ludbrega g. Dubravko Bilić 1. prosinca 2017. godine u uredu gradonačelnika potpisali su Ugovor o usluzi nabave i razvoja softvera za stalni postav zbirke IOVIA.
Uz gradonačelnika g. Dubravka Bilića kao predstavnika Korisnika projekta sastanku i potpisivanju Ugovora bili su nazočni i službenici Grada koji rade na projektu i koji su ranije upoznali direktora tvrtke Arbi d.o.o. sa projektom.

Navedenom nabavom realizirat će se inovativni i interaktivni sadržaji koji će utjecati na doživljaj korisnika, producirat će se aplikacija sa jedinstvenom pričom o zbirci IOVIA, izraditi edukativne interaktivne aplikacije sa korištenjem HTC Vive tehnologije virtualne realnosti .

Jedna od prvih aktivnosti biti će izrada virtualnog modela lokacije uključujući muzej i samo arheološko nalazište.
U planu je reprodukcija kako su vanjske građevine nalazišta moguće izgledale, a snimanjem nekoliko kratkih video uradaka dati će se naslutiti o kakvom se doživljaju radi kada se govori o arheološkom nalazištu.